Streefbedrag behaald

WURth-while - een studiefonds voor vluchteling studenten

100% Bereikt

Afgesloten
€ 9.004 Opgehaald
€ 9.000 Ons doel

Academisch geschoolde vluchtelingen kunnen sinds september 2017 losse vakken volgen aan Wageningen University in afwachting van hun verblijfsvergunning. Probleem is dat deze vluchtelingen van hun zakgeld vaak de reiskosten naar Wageningen en de studieboeken niet kunnen betalen.

Kunnen studeren in plaats van te wachten in een AZC is van grote betekenis voor hoog opgeleide vluchtelingen. Het geeft hen de kans om meer te zijn dan een vluchteling, om zich student, onderzoeker te voelen, bij te blijven in hun vakgebied en de kans op werk en integratie te bespoedigen. Het is jammer als goede mensen die zijn toegelaten tot een van de colleges niet kunnen komen vanwege de reiskosten. Sommigen reizen daarvoor van ver, tot Amsterdam en Zwolle toe, en op eigen kosten. Soms bedragen de reiskosten de helft of meer van hun wekelijkse zakgeld.

Wij, Suzanna van der Meer, Marjolijn Dannenburg en Johan Feenstra, zetten ons als WUR medewerkers in voor dit project vanuit onze betrokkenheid bij vluchtelingen.  Het is hartverwarmend om te zien dat heel veel docenten bereid zijn hun vakken open te stellen voor vluchtelingen en dat studieadviseurs bereid zijn intakegesprekken met vluchtelingen te voeren om na te gaan welk vak zij het beste kunnen volgen.

Stichting DURF (Ceres) heeft in 2017 tijdens een actieweek  2956 euro opgehaald voor het project. Dit bedrag is aangevuld tot 3000 euro door een Syrische vluchteling met een academische achtergrond, die inmiddels werk gevonden heeft. Dit bedrag willen we graag minimaal verdubbelen. Met dat geld kunnen we een jaar lang vluchtelingen steunen waarvoor de reiskosten of kosten voor lesmateriaal zoals boeken, readers en rekenmachines een probleem vormen. Bij voldoende donaties kunnen we daarnaast cursussen wetenschappelijk Engels aanbieden waaraan grote behoefte bestaat.

 “Ik ben heel blij en dankbaar dat de WUR ons zo'n mooie mogelijkheid biedt” Deelnemer aan WURTH-while

Doe mee, betrek hoog opgeleide vluchtelingen bij de samenleving en laat hen de wachttijd nuttig gebruiken!

Nieuws

Goed nieuws over het WURth-while studiefonds!

25/01/2019 | 11:31 uur

Beste supporter, We hebben met de crowdfunding nu €8.584 opgehaald voor het WURth-while studiefonds, waarmee we vluchteling studenten kunnen steunen met hun reiskosten en studiematerialen. Een prachtig resultaat waar we heel blij mee zijn. Dankzij deze reiskostenvergoeding hebben in 2019 al een aantal vluchtelingen colleges kunnen bijwonen, voor wie dit anders niet mogelijk was. Mooier kan het niet! Maar er is meer goed nieuws, het WURth-while studiefonds is opgenomen als goed doel binnen h...

Contact informatie

Suzanna van der Meer

ufw@wur.nl

Een volgende stap naar een waardevolle toekomst voor vluchteling-studenten tijdens het wachten op een wettelijke status

WURth-while bij Wageningen University & Research is een project voor vluchtelingstudenten die momenteel wachten op een wettelijke status of een tijdelijke verblijfsvergunning hebben. WURth-while biedt de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een beperkt aantal losse vakken die worden aangeboden door de universiteit.

WURth-while is geïnspireerd door het InclUUsion-project aan de Universiteit van Utrecht.

Lees meer op de WUR webste (Engels) 

 

 

€ 5

Reiskosten of bijdrage aan een reader

Dankjewel! Jij maakt het mogelijk om een WURTH-while student te steunen met een bijdrage in hun reiskosten of een reader.

8 donateurs

€ 10

Reader

Dankjewel! Jij maakt het mogelijk om een reader aan te schaffen voor een WURTH-while student.

19 donateurs

€ 15

Reader

Dankjewel! Jij maakt het mogelijk om een reader aan te schaffen voor een WURTH-while student.

11 donateurs

€ 25

Reiskosten voor het intakegesprek of reader(s)

Dankjewel! Jij maakt het mogelijk om een WURTH-while student te helpen om naar het intakegesprek te komen of om readers aan te schaffen.

27 donateurs

€ 50 Aanrader

Wetenschappelijk boek of reiskosten voor langere tijd

Dankjewel! Jij maakt het mogelijk om een WURTH-while student te helpen om een wetenschappelijk boek aan te schaffen of gedurende langere tijd naar Wageningen te laten reizen voor een vak.

24 donateurs

€ 75

Reader(s) en printmogelijkheden OF reiskosten gedurende langere tijd

Dankjewel! Jij maakt het mogelijk om een WURTH-while student te helpen om meerdere readers aan te schaffen + tegoed voor printkosten te geven of gedurende langere tijd naar Wageningen te laten reizen voor een vak.

2 donateurs

€ 100

Grafische rekenmachine of reiskosten gedurende langere tijd

Dankjewel! Jij maakt het mogelijk om een WURTH-while student te helpen om een grafische rekenmachine aan te schaffen of om gedurende langere tijd naar Wageningen te laten reizen voor een vak.

12 donateurs

€ 200

Maximale steun voor een WURTH-while student gedurende 1 onderwijsperiode

Dankjewel! Jij maakt het mogelijk om een WURTH-while student te helpen met reiskosten en studiematerialen gedurende 1 studieperiode.

6 donateurs

€ 400

Maximale steun voor een WURTH-while student

Dankjewel! Jij maakt het mogelijk om een WURTH-while student te helpen met reiskosten en studiematerialen gedurende meerdere studieperiodes.

2 donateurs

€ 1.000

Steun voor meerdere WURTH-while studenten

Dankjewel! Jij maakt het mogelijk om meerdere WURTH-while studenten te helpen met reiskosten en studiematerialen gedurende meerdere studieperiodes.