Het doel bedrag is gehaald!

09 August 2016 13:37

Het doelbedrag is gehaald!

Met uw bijdrage en met behulp van kinderboeken uitgeverij Lemniscaat, de gemeente Texel en het INNO-fonds van het WNF is het doelbedrag voor het crowdfunding project gehaald! In slechts iets meer dan twee maanden hebben we samen 9501,- euro opgehaald om onderzoek te kunnen doen naar de gestrande potvissen op Texel, en op andere plaatsen rondom de Noordzee. Ik wil iedereen die een bijdrage heeft gedaan en het project heeft gedeeld met anderen heel hartelijk bedanken! Met dit bedrag ga ik op zoek naar de herkomst van deze gestrande potvissen. Ik verzamel zoveel mogelijk foto’s van staartvinnen, die ik kan vergelijken met de staartvinnen van de aangespoelde dieren. Deze foto’s zullen worden verzameld in een potviscatalogus die kan worden gebruikt bij toekomstige strandingen.

Maar… De crowdfunding campagne is nog niet voorbij! We hebben nog ruim anderhalve maand te gaan voor het crowdfunding traject op 1 oktober 2016 officieel eindigt. Met het geld dat we tot nu toe hebben opgehaald kunnen we onderzoek doen naar de 29 potvissen die begin 2016 zijn gestrand. Met het geld dat we in de komende anderhalve maand nog kunnen ophalen kan ik ook potvissen bestuderen die in de afgelopen 10 jaar zijn gestrand. Hoe meer gestrande potvissen op die manier kunnen worden bestudeerd, hoe groter de kans is dat van één van hen de herkomst kan worden achterhaald. Met die kennis kunnen we kijken wat wij als mensen kunnen doen om dit soort strandingen in de toekomst te voorkomen.

Heb je nog geen bijdrage gedaan aan dit project? Dan is dit je kans om alsnog mee te doen! Ken je mensen die dit project misschien interessant zouden vinden? Vertel ze erover, deel het op Facebook of laat ze de website zien! Met uw steun kunnen we het project in de komende anderhalve maand zo groot mogelijk maken!