Streefbedrag behaald

Help onze studenten in nood!

108% Bereikt

Afgesloten
€ 119.864 Opgehaald
€ 110.000 Ons doel

Update juli:
Aan het begin van de coronacrisis werd duidelijk dat WUR-studenten in acute financiële problemen kwamen. Het Universiteitsfonds Wageningen (UFW) is toen direct een crowdfundingsactie gestart voor een noodfonds om deze studenten te kunnen helpen. Veel betrokken donateurs, alumni, medewerkers en studenten hielpen met een donatie en bemoedigende woorden. Daardoor konden 28 studenten financieel gesteund worden, zodat ze vrij van financiële onzekerheid en stress verder konden studeren. 

In maart jl. kwamen er nog steeds aanvragen binnen en we hebben toen de crowdfundingsactie voortgezet. Met uiteindelijk een fantastisch resultaat: in totaal is met deze actie €119.824 opgehaald door 1.321 behulpzame donateurs! Daarmee hebben we samen tot nu toe 35 studenten kunnen helpen. Studenten zoals Francisco uit Portugal. Hij deelt zijn verhaal in deze videoboodschap en wilt u graag bedanken.

Ook Master-student Amar kan gelukkig verder studeren
Ook heeft u Amar* enorm geholpen, een Master-student Food Technology uit India. Zijn vader is een hardwerkende man die zorgt voor het levensonderhoud van zijn gezin en voor de studiekosten van zijn kinderen. Om de studiekosten van Amar te kunnen betalen hadden zijn ouders een lening met hoge rente afgesloten. 

De coronacrisis strooide roet in het eten, want het salaris van zijn vader werd gehalveerd. Zijn ouders hadden nog wat spaargeld, maar daarna was het geld op. Het was een stressvolle situatie voor het hele gezin. En voor Amar werd het onzeker of hij wel door kon studeren. Hij had nog voor een paar maanden spaargeld voor o.a. eten en onderdak. Daarna moest hij vijf maanden overbruggen om uiteindelijk een betaalde stage te gaan doen. Amar kan niet werken om zijn kosten te betalen, omdat hij geen werkvisum krijgt. Hij zat met zijn handen in het haar.

Op de studentenwebsite van WUR las Amar het bericht over het noodfonds voor studenten. Met hulp van zijn studiebegeleider stuurde hij een aanvraag in. Na een paar dagen ontving hij al het verlossende bericht: hij krijgt financiële steun voor vijf maanden zodat hij zijn studie kan voortzetten. Een enorme opluchting, voor Amar én voor zijn familie. De reactie van Amar op het positieve bericht: 

“Is this for real? I mean my family and I can’t thank you enough. We are grateful for this gesture and help at this time. This has definitely taken huge chunk of stress off my shoulders and now I have one clear vision of getting graduated next year.”

Amar is enorm gedreven om af te studeren zodat hij kan gaan werken in de levensmiddelentechnologie. Hij wil namelijk nieuwe producten voor kinderen en arme gezinnen ontwikkelen in Azië.

Bedankt!
Amar: “With the help of the Emergency Fund and all donors I am able to continue my studies. In the future I’ll be happy to support other students in a similar situation.”

Enorm bedankt voor uw steun en betrokkenheid bij studenten als Amar en Francisco! Met uw donatie investeert u in de ontwikkeling van deze studenten zodat ze een carrière kunnen opbouwen en bij kunnen dragen aan de maatschappij.

_____________________________________________________________________________________________________________

Update 11 juni: Het doel om €110.000 op te halen voor het noodfonds is inmiddels ruimschoots behaald! Van ruim 1.300 betrokken alumni, studenten en WUR-medewerkers hebben we in totaal €119.624 mogen ontvangen. Hiermee kunnen we samen studenten in nood helpen met hun studie. Een geweldig resultaat! Naast mooie donaties ontvingen we hartverwarmende reacties.

Anoniem: “I know my donation is not much, but in my study period, I had a difficult time. At that time, WUR and Anne van den Band Fund helped me a lot, and it was an unforgettable moment! Thanks so much for the help.”

Lily: “Our students wherever they are from, are our future and we should support them whenever we can. Good luck all!

Anoniem: “Omdat ik het belangrijk vind dat mensen hun studie kunnen voltooien. In deze complexe tijden kunnen ze daarbij de steun van anderen goed gebruiken.”

We hebben nieuwe aanvragen van studenten ontvangen en laten deze door de commissie beoordelen. Eén van de studenten die onlangs steun heeft ontvangen, stuurde ons een mooie reactie die we graag met jullie delen: “Respected committee, Is this for real? I mean I can’t thank you enough from me and my family’s side. We are grateful for this gesture and help at this time. This has definitely taken huge chunk of stress off my head and now I have one clear vision of getting graduated next year.

Kijk, daar doen we het samen voor. We houden u graag komende tijd op de hoogte over het noodfonds en de studenten die we dankzij uw donatie kunnen helpen.

Ook namens de studenten, enorm bedankt voor uw steun!

 Update 12 mei: Het doel is bijna bereikt maar donaties zijn nog steeds zeer welkom! Met meer geld kunnen we meer studenten uit de nood helpen. Namens de studenten alvast bedankt!

Update 22 april 2021: De covid-19 pandemie duurt langer dan we hadden kunnen voorzien en heeft nog steeds veel invloed op de studenten aan Wageningen University. Voor studenten in de laatste fase van hun studie is het erg lastig om een stage te vinden en afstudeeronderzoeken moeten worden aangepast omdat veldonderzoek of onderzoek in andere landen op dit moment vrijwel onmogelijk is. Hierdoor lopen studenten studievertraging op, met alle bijkomende kosten van dien. Bijbaantjes in de horeca of winkels zijn echter weggevallen waardoor studenten inkomsten missen, en met name ouders van internationale studenten zonder studiebeurs kunnen niet langer de financiële steun leveren die ze hadden toegezegd. Daardoor komen nog altijd veel studenten in financiële nood.

Vorig jaar, toen de coronacrisis om zich heen begon te grijpen, vroegen we uw hulp voor een noodfonds voor studenten. Er kwamen heel veel reacties van betrokken alumni, medewerkers en studenten en zo hebben we samen met u ruim €68.000 bij elkaar gebracht. Mede dankzij uw bijdrage konden 29 studenten hun studie afmaken of weer oppakken. Eén van hen is Julia, MSc-student Forest and Nature Conservation uit Hongarije. Zij kon met hulp van het noodfonds uit haar financiële problemen en onzekerheid komen en gelukkig tóch nog verder studeren. Een fantastisch resultaat!

Maar die pot is helaas bijna leeg, terwijl er nog altijd aanvragen binnenkomen en we er nog meer verwachten, vooral van studenten die in juni willen afstuderen. We zien dat de onzekerheid en de financiële problemen veel stress veroorzaken bij de studenten die bij het noodfonds aankloppen. We willen deze studenten graag van hun onzekerheid verlossen en helpen de eindstreep te halen. Daarom vragen we u (opnieuw) om mee te doen en bij te dragen aan het noodfonds.

Julia en studentendecaan Ruur doen een noodoproep, bekijk het hier.


Julia: “Ik betaal mijn studie helemaal zelf en door decoronacrisis verloor ik grotendeels mijn inkomen. Met hulp van het noodfonds kon ik gelukkig tóch verder studeren.”

Help mee en doneer vandaag nog.

Als iedereen geeft wat hij kan missen maken we samen opnieuw een groot verschil. Namens de studenten alvast heel hartelijk dank!

Jan Karel Mak
Voorzitter Universiteitsfonds Wageningen

Doel behaald dankzij betrokken donateurs!

11/06/2021 | 13:30 uur

Het doel om €110.000 op te halen voor het noodfonds is inmiddels ruimschoots behaald! Van ruim 1.300 betrokken alumni, studenten en WUR-medewerkers hebben we in totaal €119.624 mogen ontvangen. Hiermee kunnen we samen studenten in nood helpen met hun studie. Een geweldig resultaat! Naast donaties ontvingen we hartverwarmende reacties. Anoniem: “I know my donation is not much, but in my study period, I had a difficult time. At that time, WUR and Anne van den Band Fund helped me a lot, and it was an unforgettable moment! Thanks so much for the help.” Lily: “Our students wherever they are from, are our future and we should support them whenever we can. Good luck all! Anoniem: “Omdat ik het belangrijk vind dat mensen hun studie kunnen voltooien. In deze complexe tijden kunnen ze daarbij de steun van anderen goed gebruiken.” We hebben nieuwe aanvragen van studenten ontvangen en laten deze door de commissie beoordelen. Eén van de studenten die onlangs steun heeft ontvangen, stuurde ons een mooie reactie die we graag met jullie delen: “Respected committee, Is this for real? I mean I can’t thank you enough from me and my family’s side. We are grateful for this gesture and help at this time. This has definitely taken huge chunk of stress off my head and now I have one clear vision of getting graduated next year.” Kijk, daar doen we het samen voor. We houden u graag komende tijd op de hoogte over het noodfonds en de studenten die we dankzij uw donatie kunnen helpen. Ook namens de studenten, enorm bedankt voor uw steun!

Uitgelicht: het Noodfonds in Wageningen World. 'Ik had niet verwacht ooit geen geld voor eten te hebben.'

17/03/2021 | 13:34 uur

Half maart is het noodfonds voor studenten uitgelicht in Wageningen World, het relatieblad van Wageningen University & Research. Artikel gemist? Geen zorgen! Hieronder delen we het artikel nogmaals. Het artikel en de rest van de editie zijn ook te lezen via deze link.   

Is mijn gift via het crowdfundingplatform fiscaal aftrekbaar?

Ja, de gift is aftrekbaar. Het Universiteitsfonds Wageningen is een erkende ANBI en giften, ook aan crowdfunding, zijn aftrekbaar onder de voorwaarden die de Belastingdienst daaraan stelt.

Waarom moet ik zoveel gegevens invullen als ik doneer?

Het is mogelijk om anoniem te doneren. Vink daarvoor ‘Mijn naam niet tonen aan de bezoekers van de website’ aan. Mocht dit misgaan dan kun je contact opnemen via ufw@wur.nl en kunnen wij het handmatig aanpassen. Op het platform wordt overigens alleen je voornaam zichtbaar.

Om je te kunnen bedanken vragen we om je emailadres. Verder vragen we je volledige naam zodat we je op een nette manier kunnen aanschrijven. Voor dit project sturen we geen tegenprestatie op en we vragen je dan ook niet om je woonadres.