Help onze studenten in nood!

90% bereikt

€ 90.474 Opgehaald
€ 100.000 Ons doel

Update 22 april 2021: De covid-19 pandemie duurt langer dan we hadden kunnen voorzien en heeft nog steeds veel invloed op de studenten aan Wageningen University. Voor studenten in de laatste fase van hun studie is het erg lastig om een stage te vinden en afstudeeronderzoeken moeten worden aangepast omdat veldonderzoek of onderzoek in andere landen op dit moment vrijwel onmogelijk is. Hierdoor lopen studenten studievertraging op, met alle bijkomende kosten van dien. Bijbaantjes in de horeca of winkels zijn echter weggevallen waardoor studenten inkomsten missen, en met name ouders van internationale studenten zonder studiebeurs kunnen niet langer de financiële steun leveren die ze hadden toegezegd. Daardoor komen nog altijd veel studenten in financiële nood.

Vorig jaar, toen de coronacrisis om zich heen begon te grijpen, vroegen we uw hulp voor een noodfonds voor studenten. Er kwamen heel veel reacties van betrokken alumni, medewerkers en studenten en zo hebben we samen met u ruim €68.000 bij elkaar gebracht. Mede dankzij uw bijdrage konden 29 studenten hun studie afmaken of weer oppakken. Eén van hen is Julia, MSc-student Forest and Nature Conservation uit Hongarije. Zij kon met hulp van het noodfonds uit haar financiële problemen en onzekerheid komen en gelukkig tóch nog verder studeren. Een fantastisch resultaat!

Maar die pot is helaas bijna leeg, terwijl er nog altijd aanvragen binnenkomen en we er nog meer verwachten, vooral van studenten die in juni willen afstuderen. We zien dat de onzekerheid en de financiële problemen veel stress veroorzaken bij de studenten die bij het noodfonds aankloppen. We willen deze studenten graag van hun onzekerheid verlossen en helpen de eindstreep te halen. Daarom vragen we u (opnieuw) om mee te doen en bij te dragen aan het noodfonds.

Julia en studentendecaan Ruur doen een noodoproep, bekijk het hier.


Julia: “Ik betaal mijn studie helemaal zelf en door decoronacrisis verloor ik grotendeels mijn inkomen. Met hulp van het noodfonds kon ik gelukkig tóch verder studeren.”

Help mee en doneer vandaag nog.

Als iedereen geeft wat hij kan missen maken we samen opnieuw een groot verschil. Namens de studenten alvast heel hartelijk dank!

Jan Karel Mak
Voorzitter Universiteitsfonds Wageningen

Doneer nu

Uitgelicht: het Noodfonds in Wageningen World. 'Ik had niet verwacht ooit geen geld voor eten te hebben.'

17/03/2021 | 13:34 uur

Half maart is het noodfonds voor studenten uitgelicht in Wageningen World, het relatieblad van Wageningen University & Research. Artikel gemist? Geen zorgen! Hieronder delen we het artikel nogmaals. Het artikel en de rest van de editie zijn ook te lezen via deze link.   

Deze student is geholpen dankzij u!

28/10/2020 | 17:14 uur

Dankzij uw gift en alle andere hartverwarmende giften hebben we inmiddels 22 studenten kunnen helpen die door de corona maatregelen in de problemen waren gekomen. Er komen nog steeds aanvragen binnen. Graag delen we een reactie van een student die wij hebben kunnen helpen. "Toen het coronavirus zich ontwikkelde en ik gedwongen terug moest naar mijn land, ondervond ik een van de grootste obstakels in mijn academische carrière. Thuis in quarantaine leek het onmogelijk om het komende collegejaar terug te keren naar Wageningen. Er kwamen steeds meer moeilijkheden bij: mijn moeder werd ontslagen en er speelden diverse sociale en economische moeilijkheden in mijn familie. Hierdoor zat ik mentaal in een neerwaartse spiraal. Ik zeg eerlijk dat ik diverse keren wakker lag en dacht aan stoppen met mijn studie. Het meest frustrerende was dat ik mijn academische carrière niet wilde opgeven vanwege een gebrek aan passie, maar technische/economische problemen. Het was echt zwaar. Ik herinner me dat ik een dag door de WURnews widget op MyPortal scrolde en een aankondiging zag van een noodfonds voor studenten. Ik had niet verwacht dat ik in mijn ingewikkelde situatie een beurs zou kunnen kijken. Gelukkig kreeg ik de financiële ondersteuning die ik nodig had om door te gaan met mijn studie. Dit noodfonds voelde, in een tijd waarin ik wanhopig en angstig was, als een grote stap in mijn studentenleven. Het is zowel mijn veiligheidsnet als mijn stapsteen terug naar Wageningen. En geloof mij, ik kon niet dankbaarder zijn!"- Student MSc Forest and Nature Conservation

Is mijn gift via het crowdfundingplatform fiscaal aftrekbaar?

Ja, de gift is aftrekbaar. Het Universiteitsfonds Wageningen is een erkende ANBI en giften, ook aan crowdfunding, zijn aftrekbaar onder de voorwaarden die de Belastingdienst daaraan stelt.

Waarom moet ik zoveel gegevens invullen als ik doneer?

Het is mogelijk om anoniem te doneren. Vink daarvoor ‘Mijn naam niet tonen aan de bezoekers van de website’ aan. Mocht dit misgaan dan kun je contact opnemen via ufw@wur.nl en kunnen wij het handmatig aanpassen. Op het platform wordt overigens alleen je voornaam zichtbaar.

Om je te kunnen bedanken vragen we om je emailadres. Verder vragen we je volledige naam zodat we je op een nette manier kunnen aanschrijven. Voor dit project sturen we geen tegenprestatie op en we vragen je dan ook niet om je woonadres.