Target reached

Nature Today Go - Ontdek de natuur om je heen

125% Reached

Closed
€31.273 Raised
€25.000 Our goal

Er is geen ander land in de wereld waar de natuur zo gedetailleerd en frequent in beeld is gebracht dan in ons land. Vele organisaties zijn samen met honderdduizenden natuurliefhebbers dag in dag uit bezig met het monitoren en analyseren van de natuur. Voor letterlijk elke locatie is bekend welke vogels, vlinders en zoogdieren je wanneer tegen kunt komen, welke dieren en planten gezien zijn, welke bodem er onder je voeten ligt, wat het risico op tekenbeten is en ga zo maar door.  

Nature Today gaat deze rijkdom toegankelijk maken via Nature Today Go. Waarom? Omdat natuur onder zeer grote druk staat. Met Nature Today Go willen we nog veel meer mensen activeren om de natuur te steunen door ze te laten zien hoe mooi, interessant, divers en belangrijk onze directe omgeving eigenlijk is. 

Demo Nature Today Go

In onze demo zie je welke natuurinformatie Nature Today Go midden in Amsterdam rond half januari zou kunnen presenteren. Bekijk de demo en ontdek de de natuur in de omgeving voor Amsterdam centrum.

Crowdfunding: bepaal mee, welke natuurinformatie eerst

Door een financiële bijdrage van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Holland kunnen we dit voorjaar een start maken met de bouw van Nature Today Go. Om gelijk vanaf de start zo veel mogelijk natuurinformatie beschikbaar te maken, vragen we publiek en organisaties om ons te helpen minimaal 25 duizend euro op te halen via deze crowdfundingactie. Doe een donatie en je mag stemmen welke informatie wordt opgenomen.

Nieuwsgierig naar de informatielagen? Klik hier!
Wil je meer weten, kijk dan op naturetoday.com

Blijf ook op de hoogte via sociale media: Facebook, Twitter en LinkedIn

News updates

NatureToday.nl is live!!

27/03/2020 | 21:59

Beste donateur van Nature Today Go, Je had het misschien al gezien maar we zijn trots je te kunnen meedelen dat we gisteren de eerste versie van Nature Today Go succesvol gelanceerd hebben! Vanaf nu kan iedereen met www.naturetoday.nl op elke plek in Nederland zien welke vogels, zoogdieren, planten, vlinders of libellen er nu in de directe omgeving voorkomen. Binnenkort komen ook de apps in de appstores beschikbaar, maar nu werkt de volledige functionaliteit al via de website. Aan de bezoekersstatistieken zien we dat er gretig gebruik van wordt gemaakt. Ook hebben diverse media aandacht besteed aan Nature Today. Met de huidige COVID-19 crisis hebben we besloten de natuuractiviteiten nu nog maar beperkt in te vullen. Zodra deze periode voorbij is, willen we deze functionaliteit maximaal inzetten om mensen actief te krijgen in of met de natuur. Jullie hebben met jullie donatie een hele belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van Nature Today. Met jullie steun konden we anderen laten zien dat heel veel mensen in onze plannen geloven en hadden we de financiële middelen om alle werkzaamheden te voltooien. We willen jullie daar heel hartelijk voor bedanken. NatureToday.nl is in de basis gratis, maar voor toegang tot de locatiegebonden natuurinformatie heb je een (gratis) Nature Todayaccount en een jaarabonnement van € 2,= per maand nodig. Na de eerste keer inloggen is voor iedereen de hele site een maand gratis te gebruiken. Zoals eerder aangekondigd krijgen mensen die €25 of meer gedoneerd hebben een langer periode gratis toegang. Afhankelijk van de hoogte van je donatie zal dit een of twee jaar zijn. De komende weken gaan we de site verder inregelen en we hebben nog veel plannen voor het toevoegen van meer informatie en functionaliteiten. Veel van jullie hebben daar met het invullen van de enquête input voor geleverd. We zouden het op prijs stellen als jullie familie, vrienden en collega’s willen informeren over het bestaan van NatureToday.nl zodat ook zij nog beter van de natuur in hun directe omgeving kunnen genieten. Voor nu willen we jullie nogmaals enorm bedanken voor jullie vertrouwen en input en heel veel plezier wensen met het gebruik van NatureToday.nl. Met vriendelijke groet, Arnold van Vliet, Hidde Hofhuis, Mieke Siebers en Wichertje Bron Email: info@naturetoday.nl

Binnenkort de eerste DEMO-versie.

23/01/2020 | 10:42

Dankzij de enorme steun van ruim 500 donateurs hebben we een goede start kunnen maken met dit project. Over een paar weken gaan we de eerste DEMO-versie testen. Iedereen die meer dan 50 euro heeft gedoneerd krijgt bericht hoe ze mee kunnen doen aan deze eerste testfase. Alle donateurs zijn de afgelopen maanden per mail op de hoogte gehouden over het project. Heb jij deze emails niet ontvangen? Kijk dan nog even in je spam/nieuwsberichten folder, of neem contact met ons op zodat we zeker weten dat we het goede mailadres hebben. Vriendelijke groeten, Hidde Hofhuis naturetoday@wur.nl


Postbus 570
6700 AN Wageningen

Voor vragen neem contact op met: naturetoday@wur.nl 

Kijk voor alle informatie over Nature Today Go op Naturetoday.com

Blijf ook op de hoogte via sociale media: Facebook, Twitter en LinkedIn.

Nature Today, het natuurinformatieplatform waar meer dan 20 natuurorganisaties, kennisinstellingen en overheden dagelijks actuele ontwikkelingen in de natuur publiceren, houdt je op de hoogte van de actuele gebeurtenissen in de natuur in Nederland en daarbuiten. Biologen geven je dagelijks informatie over onder andere vlinders, zoogdieren, amfibieën, libellen, planten, zeedieren en vogels. 

Zo wordt de verbondenheid met, kennis over en waardering voor de natuur versterkt en is men meer gemotiveerd om actief bij te dragen aan monitoring, beheer en behoud van natuur.

Team Nature Today

 

Arnold van Vliet
Coördinator Nature Today
 

Hidde Hofhuis
Projectleider Nature Today
 

Wichertje Bron
Eindredactie Nature Today
 

Mieke Siebers
Relatiebeheerder Nature Today
 
Samen met onze partners streven we met dit collectieve project naar meer betrokkenheid bij de natuur. Lees hier meer over onze partners.
Overal de natuur om je heen ontdekken wordt werkelijkheid met Nature Today Go

Nederlanders realiseren zich niet welke schat aan natuurinformatie beschikbaar is voor elke locatie. Nature Today Go gaat deze rijkdom zo beschikbaar maken dat je altijd en overal ziet wat er in de natuur om je heen gebeurt, welke dieren en planten je tegen kunt komen en welke natuuractiviteiten je kunt doen. Vandaag start een crowdfunding. Iedereen kan zijn/haar favoriete informatie aangeven. Lees verder...

Lees hier bericht van NU.nl.

 

Veelgestelde vragen

 

- Welke datalagen zijn beschikbaar voor opname in Nature Today Go?

Er is voor elke plaats in Nederland ongelooflijk veel bekend over de natuur. Een overzicht van de datalagen waar we momenteel aan denken om op te nemen in Nature Today Go staat hier. Iedereen die een donatie doet via de crowdfundingactie mag meestemmen over welke datalagen als eerste beschikbaar gemaakt worden.

 

- Hoe gaat Nature Today Go er uitzien?

Om een idee te geven van de mogelijke functionaliteit van Nature Today hebben we een demo gemaakt. Klik hier voor de demo.

 

- Zal Nature Today Go gratis zijn?

Nature Today Go is in de basis gratis en biedt dan toegang tot in ieder geval de natuurberichten die door de partners van Nature Today dagelijks gepubliceerd worden. Voor een nog nader te bepalen aantal informatielagen zal een klein bedrag per jaar betaald moeten worden. Op deze manier kunnen we Nature Today Go in stand houden en verder ontwikkelen. Iedereen die een donatie van 25 tot 99 euro doet mag Nature Today Go een jaar gratis gebruiken. Iedereen die meer doneert mag Nature Today Go twee jaar gebruiken.

 

- Kan ik ook een factuur krijgen als ik een grotere donatie wil doen?

Ja dat kan, neem hiervoor contact op met Hidde Hofhuis of Mieke Siebers.

 

- Kan ik een ander bedrag doneren dan staat aangegeven in de donatieladder op de crowdfunding-pagina?

Ja dat kan. Na het aanklikken van een bedrag kun je zelf handmatig de hoogte van het bedrag aanpassen. Ga hiervoor naar crowdfunding.wur.nl en kies een bedrag.

 

- Als een datalaag nog niet in de lijst staat, kan ik die dan nog toevoegen?

Iedereen die een donatie doet kan bij het stemmen op de datalagen aangeven welke andere datalagen mogelijk interessant zijn om op te nemen.

 

- Welke organisaties zijn allemaal bij Nature Today betrokken?

Een overzicht van alle partners van Nature Today staat hier weergegeven.

 

- Wanneer komt Nature Today Go beschikbaar?

We verwachten in april met de start van de bouw te kunnen beginnen. Een eerste betaversie zal naar verwachting tegen het einde van 2019 beschikbaar komen. Iedereen die meer dan 50 euro doneert in de crowdfundingactie krijgt toegang tot de betaversie en kan meetesten. We streven ernaar om in het voorjaar van 2020 de definitieve versie van Nature Today Go te lanceren.

 

- Waar komt de natuurinformatie die in Nature Today Go opgenomen wordt vandaan?

De informatie in Nature Today Go zal van een groot aantal organisaties afkomstig zijn. Per datalaag zal duidelijk aangegeven worden waar de informatie vandaan komt.

 

- Kan ik Nature Today Go ook op een computer of tablet gebruiken?

Ja, Nature Today Go zal vanaf een desktop, laptop, tablet of smartphone gebruikt kunnen worden.

 

- Voor welke besturingssystemen komt Nature Today Go beschikbaar?

Nature Today Go zal voor zowel Android en iPhone als Microsoft ontwikkeld worden.

 

- Moet ik een Nature Today-account hebben om Nature Today Go te kunnen gebruiken?

Ja. Nature Today Go biedt de mogelijkheid om in de beheeromgeving je eigen voorkeuren in te stellen zodat je zelf kunt bepalen welke informatie je op welke manier wilt ontvangen.

 

- Komt er reclame in Nature Today Go?

In principe komt er geen reclame in Nature Today Go zodra je voor toegang tot één of meerdere datalagen hebt betaald. Wel zullen we waarschijnlijk een webshop opnemen.