Het begint er op te lijken.

22 September 2016 14:14

De opstelling begint steeds meer zijn uiteindelijke vorm te krijgen. Gedurende de afgelopen maanden hebben we testen gedaan en daaruit bleek dat we toch een opstelling met 2 cameras moesten maken. Dit was eigenlijk het oorspronkelijke plan maar we dachten slim te zijn en eerst een simpeler opstelling te proberen met 1 camera en de hele scène achter glas. Maar het gedeelte boven de grond ontstond te veel condens en er groeiden ook schimmels zodat je de plantjes nog amper kon zien. 

Op de foto's kun je de uiteindelijk opstelling met 2 cameras zien. De onderste schiet de wortels en wat er in de bodem gebeurd, de bovenste camera schiet de bladeren van de planten en wat er boven de grond gebeurd. Het bovengrondse gedeelte is open maar omgeven door een kap die richting de camera loopt en zorgt dat het toch een afgesloten geheel is. Er kunnen wel beestjes in die kap maar we gaan er van uit dat ze toch liever in de aarde zitten. Dit was de beste manier om condens te voorkomen

De cameras en glazen bak zijn bevestigd op een aluminium constructie die zo rigide is dat het redelijk draagbaar is. Daardoor kunnen we hem even op de grond zetten om aarde en zaadjes toe te voegen. Het geheel is ook redelijk makkelijk uitneembaar en aan te passen. 
 
Het geheel ziet er misschien een beetje overdreven ingewikkeld uit maar dat komt omdat we beestjes willen toevoegen en daarvoor moet het een afgesloten systeem zijn. Regenwormen zijn nou eenmaal ontsnappingskunstenaars. 
 
Er zullen vast nog wat aanpassingen komen maar het bouwwerk vergt steeds minder plakband. Het begint er zelfs al wat professioneler uit te zien. Dat komt vooral doordat we een aluminium frame rond de opstelling hebben gezet waar de flitser en de lampen voor de plantengroei aan bevestig kunnen worden. 
 
We zijn nu gestart met een aantal plantenzaden. Beestjes worden toegevoegd als de planten goed groeien. Alles alles naar wens gaat kunnen we binnen een maand resultaten laten zien.