Objetivo alcanzado

Red de Bechsteinvleugel

100% Conseguido

Cerradas
10.053 € recaudados
10.000 € Nuestro objetivo

Red de Bechsteinvleugel!

Al decennia lang spelen Wageningse studenten en stafleden op de Bechsteinvleugel van de legendarische prof. Van Uven. Hij was de grote stimulator van het muziekleven in Wageningen in de vorige eeuw en o.a. oprichter van het Wagenings Studenten Koor en Orkest Vereniging (WSKOV).

In Wageningen wonen bijvoorbeeld zeer veel studenten, waaronder een groot aantal uit het buitenland. Degenen onder hen die als muzikale hobby de piano hebben, kunnen die hobby vaak niet uitoefenen op hun woonadres vanwege geluidsoverlast en zeker kunnen ze geen gebruikmaken van een vleugel. Ze kunnen gelukkig wel terecht bij de Bechsteinvleugel.

Alleen is deze uiterst waardevolle en degelijke vleugel nu zo’n eeuw oud en toe aan groot onderhoud. De kosten daarvoor bedragen zo’n € 10.000. Dat kan de Van Uvenstichting onmogelijk betalen. Gelukkig willen WUR, het Rabobank Coöperatiefonds en de WSKOV ook bijdragen, maar er rest nog een bedrag van € 3.000.

Heeft u hart voor het muziek- en of studentenleven in Wageningen? Ondersteun dan deze crowdfundingsactie met een donatie via onderstaande betaallink. Elk bedrag telt! Uw gift is belastingaftrekbaar. Met uw donatie maakt u het weer mogelijk om Wageningse studenten, pianisten en ensembles te laten spelen.  

We hebben de bekende pianist Mark Toxopeus bereid gevonden t.z.t een korte recital te verzorgen op de (dan hopelijk) gereviseerde Bechsteinvleugel. Als u € 25 of meer doneert, ontvangt u een link naar een opname van dit unieke muziekdocument.

Tevens verloten we onder alle gevers 6 vrijkaarten voor één van de WSKOV concerten in 2022.

Alvast hartelijk dank voor uw deelname!

Prof. dr J. Molenaar, voorzitter Van Uvenstichting

Nuevas actualizaciones

De Bechsteinvleugel van Van Uven is gered!

25/01/2022 | 15:38

Dankzij de bijdragen van meer dan 80 gevers, hebben we de Bechsteinvleugel van de  legendarische prof. Van Uven in restauratie kunnen geven. We zijn getroffen door de vele spontane en gulle reacties! Donateur Rozemarijn: "Omdat een nieuwe generatie studenten ook recht heeft op toegang tot goede muziek, en het plezier mag ervaren van samen muziek maken en zingen!" Donateur Jaap: "Met veel plezier bij de WSKOV in koor en orkest gemusiceerd, en ook regelmatig voor kamermuziekrepetities met vri...

Prof. Johan van Uven was de eerste hoogleraar wiskunde in Wageningen en hartstochtelijk musicus. Door zijn muzikaliteit en organisatorische gaven heeft hij bijzonder veel betekend voor het muziekleven in Wageningen. Hij richtte de Wageningse Vereniging voor Kamermuziek op, en zette een studentenorkest en -koor op, nu bekend als de Wageningse Studenten Koor- en Orkest Vereniging (WSKOV). Gedurende zijn leven verzamelde hij diverse waardevolle muziekinstrumenten en een enorme hoeveelheid bladmuziek voor allerlei ensembles. Die collecties worden nu beheerd door de Van Uven Stichting (VUS). Al deze activiteiten van Van Uven werpen nu nog hun vruchten af voor het Wageningse muziekleven.

De Stichting beperkt zich niet tot muziek. Zo heeft ze tijdens het 100-jarig bestaan van Wageningen Universiteit het toneelstuk ‘Getekend’ naar Wageningen gehaald. Daarin stonden de dilemma’s van de Wageningse studenten centraal om al of niet de door de bezetter geëiste loyaliteitsverklaring te tekenen.
Mer informatie: www.vanuven.nl 

Mark Toxopeus (1984) begon zijn professionele opleiding aan het Conservatorium van Arnhem bij Frank Peters. Vanaf 2002 studeerde hij bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2008 zijn Master-diploma behaalde.

In 2004 won Mark een tweede prijs bij het Nationaal Concours van de Young Pianist Foundation, wat hem toegang verschafte tot masterclasses van grote pianisten als Idil Biret, Igor Roma en Jacques Rouvier. Verder werd hij uitgenodigd voor masterclasses van Leon Fleischer.

Mark is naast kamermusicus ook actief als liedbegeleider. Ook heeft hij ervaring als solist. Zo voerde hij het pianoconcert in G van Ravel uit met het Wagenings Symphonie Orkest. Het programma werd uitgevoerd in Musis Sacrum te Arnhem en de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Zijn doel is om vernieuwing te zoeken binnen de programmering door middel van het spelen van minder bekende werken, het zoeken naar verrassende combinaties en het maken van eigenzinnige arrangementen.