De Bechsteinvleugel van Van Uven is gered!

25 Januar 2022 15:38

Dankzij de bijdragen van meer dan 80 gevers, hebben we de Bechsteinvleugel van de  legendarische prof. Van Uven in restauratie kunnen geven. We zijn getroffen door de vele spontane en gulle reacties!

Donateur Rozemarijn: "Omdat een nieuwe generatie studenten ook recht heeft op toegang tot goede muziek, en het plezier mag ervaren van samen muziek maken en zingen!"

Donateur Jaap: "Met veel plezier bij de WSKOV in koor en orkest gemusiceerd, en ook regelmatig voor kamermuziekrepetities met vrienden plezier gehad van de Bechsteinvleugel. Hopelijk krijgen nog veel Wageningse studenten die kans!"

Specialist Leendert van der Waal is begonnen aan een zeer grondige vernieuwing van het binnenwerk. Het instrument kan er na oplevering weer voor een nieuwe eeuw tegen aan en talloos veel Wageningse studenten en stafleden gelegenheid geven alleen of in ensembleverband op een eerste klas vleugel te spelen.

Hierbij willen we alle gevers heel hartelijk danken.

Na voltooiing van de restauratie zal de bekende pianist Mark Toxopeus een kort recital op dit instrument verzorgen. De gevers krijgen hiervan een link naar de opname van dit unieke muziekdocument. Tevens verloten we onder alle gevers 6 vrijkaarten voor één van de WSKOV concerten in 2022.

Namens de Van Uvenstichting, prof. dr J. Molenaar, voorzitter.